torsdag 20. mars 2014

Brød i støpejernsgryte.

Idag vil jeg dele denne fantastiske brødoppskriften.

Jeg er ganske elendig på brødbaking.
Eneste brødet jeg kan lage er steinovn'ish brød bakt i støpejernsgryte.
Det er enkelt og det er godt!




































Ca 9 1/2 dl hvetemel (hos meg blir det alltid litt over)
1ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
5 1/2dl vann
 
Har også testet ut med 1/2 ts luftig gjærbakst pulver oppi brødet. (egen ide) Kan sløyfes.
Ha alt sammen i en kjøkkenmaskin. Bruk eltekrok og elte deigen i ca 10min. Deigen har riktig konsistens når den er litt elastisk og du kan kjære av en bit rett av med en kjøkkenkniv uten at det blir klissete og kleber seg fast.




































La den heve under plastfolie i 1 time.
Form brødet ved å holde rundt deigen og sleng den litt sånn rundt i motsatt rening av klokken. (dårlig forklart..du løfter på en måte deigen litt opp i fart slik at når det går rundt så bretter du på en måte nederste kanten inn under bunnen. ... henger du med?

Olje gryten godt i bånn før du legger deigen oppi. (ellers brenner det seg fast. Trust me...skjer nesten hver gang her....)
Ha på lokket og sett i kjøleskap til dagen etter.
Ta ut gryten og hvil i ca en time.
Snitt opp toppen  f.eks hashtag, olje og salte litt før du setter den i en forvarmet ovn (250*C) Sjekk om knotten tåler så høy varme hvis du har den i fenol (plast). Fenolknotten tåler opp til 190*C. Mens den i stål tåler høy varme.
Stek 30min med lokk og 15 min uten.  VOILA!




Lykke til!

2 kommentarer:

  1. Ser helt nydelig ut, dette må prøves :-) Ha en fin kveld!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Merete!
      Ja denne oppskriften må du prøve! Er såååå fornøyd altså! :)
      Ha en fin søndag!
      Klem

      Slett

Takk for at du tar deg tid å legger igjen spor på min blogg! Ønsker deg en fin dag videre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...