tirsdag 4. mars 2014

Coco Vika en bortgjemt perle

Forrige måneds restaurant anbefaling kommer nå noen dager for sent.
Månedens utvalgte er Coco Vika i Dronning Mauds gate 1 i Oslo.

Folk flest titter sjeldent opp Dronning Mauds gate når de farter mot Aker Brygge eller Nationalteateret. Men nettopp der....klemt mellom kontorlokaler og Humac ligger Coco Vika. Asiatisk Cross-over konsept med dyktige servitører og kokker som kan mat og har jobbet i bransjen lenge. Et av stedene vi ofte titter innom når vi besøker hovestaden.


Lokalet er intimt og koselig litt Buddha Bar og litt "feelingen" av Hong Kong fra 50 tallet.
Restauranten er møblert med mørke brune tunge bord med lyse brune skinnstoler.
I taket henger lykter av fuglebur. Krystall lampe henger ned over loungen og over baren tre store sorte skjell lamper. Fargen på tapeten går ellers igjen i resten av interiøret og man føler en helhet når man kommer inn.


Stedet er delt i to med to kraftige asiatiske skillevegger i samme farge som bordene. Loungen foran baren og restaurantavdelingen litt lenger inn i lokalet.


Man sitter tett, men samtidig opplever man ikke lyden som påtrengende og blir heller ikke forstyrret av nabobordet.


På sommeren har de uteservering med sol mesteparten av dagen. God utsikt over rådhuset og bryggen. Bare forestill deg sommer, sol, lette klær, kald øl, koselig selskap god mat og duften av oslo luft! Hva kan bli bedre??

For meg er dette rett sted for både vennetreff, jobbsammenheng og middag for to.

Coco Vika åpner kl 11.00 og serverer fra en variert lunsjmeny der alle lunsjretter koster 135 kr. Dette serveres frem til kl 15.00/16.00
Her er alt fra stekte nudler, sandwicher, salater og retter med ris.
Om du vil ha en lett lunsj så er Ceasar salaten himmelsk god. Smaker faktisk enda bedre om sommeren når du kan sitte ute å nyte den herlige salaten med crispy romano salat, kyllingbiter, parmesanost, crispy bacon og krutonger. For ikke å glemme Kjempegod dressing! Ikke for mye og ikke for lite, men akkurat passe dressing mengde.... og jeg er sær på salat altså!

Om du søker en litt mer "heavy" lunsjrett så anbefaler jeg å smake på Bacon cheese burger. Saftig hjemmelaget burger med potet båter eller Rice bowl Sambal Chicken. Herlig woket kylling og grønnsaker med indonesisk chilisaus smakt til med kokosmelk.Denne tiden er ofte lokalet fylt opp med herremenn i dress eller damer som er ute på lunsjpause fra kontorene i området.

Etter lunsjtid er menyen mettet med forretter som bl.a crispy vårruller, dim sum, thaisupper og sushi.Smakfulle hovedretter der du kan velge blant fisk/skalldyr/kylling/lam og biff m.m
Anbefaler at du tester ut Japansk Torikatsu karai som er panko panert kyllingfilet med japansk karri.
Crispy utenpå og saftig inni. Dufter og smaker kjempegodt!

Har du med barn så passer de stekte nudlene perfekt til de små. Krøllete og smakfulle nudler med kylling eller biff slår alltid an. Bare husk å be de skippe sweet chilisaus.


Og blant dessertene er mine favoritter hjemmelaget blåbærpai, sjokoladefondant og fritert banan. (til de som forbinder det med de friterte bananene fra kinesiske restauranter fra 80 tallet så må disse prøves. Lover deg at du vil få ett helt nytt inntrykk av hva fritert banan er!!!)

Ellers har de en fyldig vin- og barmeny.
Om du heller vil kose deg hjemme med maten så har du muligheten til å bestille take away.


Så har du ikke vært der enda så er det på tide å ta seg en tur. Coco Vika er virkelig verdt et besøk!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid å legger igjen spor på min blogg! Ønsker deg en fin dag videre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...