fredag 31. januar 2014

Asiatisk lunsj- Salte pannekaker med vårløk og sesamolje & Kylling Congee

Idag lagde vi altså kinesisk risgrøt (congee) med kylling og tørket kamskjell (kjøpes som tørrvare). Det finnes mange forskjellige varianter av congee og spises som oftest til frokost/lunsj i Asia.
Sammen med dette hadde vi vårløks pannekaker.

Denne oppskriften fikk jeg av min farmor. Sterke minner hver gang og like godt hver gang. 
Kjempe enkelt og kjempe godt!

Deigen til pannekaken er bare blanding av mel, vann og bitte bitte litt salt. Kna til det blir en myk fin deig. Pakk den inn i fuktig kjøkkenhåndkle og la den hvile ca 30 min.


I mellomtiden hakkes vårløken.

Bland det med nok salt og sesamolje.


Kjevle ut deigen så den blir tynn. Fordel vårløken over hele flaten og rull fra den ene siden.

Del opp i like store deler. Kan bli litt klissete pga sesamoljen.

Snu hver del og klyp igjen endene.

La de ligge i samme retning som på bilde. Kjevle hver del til tynne pannekaker

Varm en panne med litt olje og stek til de blir gylne og får litt bobler. Får du store luftbobler så har du klart lag på lag metoden. ( effekten av å rulle deigen)


Congee er også kjempe enkelt.
Ta ca en halv kopp ris og start med å fylle opp en kjele med 4 liter vann.
La det koke under svak varme. Pass på å rør jevnlig slik at det ikke brenner seg.
Kutt opp kylling i små biter og bland med salt og olje.
Sjekk risgrøten. Blir den veldig tykk så ha i mer vann.  Den skal bli ganske så tynn. Risen skal kokes helt ut at du nesten ikke ser at det er ruskorn.
Ha så i kyllingen og la alt fortsette å småkoke sammen. Smak til med litt salt (husk at du allerede har hatt salt i kyllingen) og litt hvit pepper. Jeg pleier å la risgrøten slow koke i lav varme i 2-3 timer.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid å legger igjen spor på min blogg! Ønsker deg en fin dag videre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...