søndag 27. april 2014

Hønsefrikassé

Av en eller annen grunn så bare elsker jeg hønsefrikasse.
Syns det er så innmari godt.
Husker jeg plutselig fikk sånn innmari lyst til å ha det til middag, men manglet stor gryte.
Det var ikke snakk om å endre på dagens meny, jeg hoppet i bilen og kjøpte meg en stor gryte istedet.




Denne oppskriften holder til ca 4 pers.

  • 1 stor høne
  • 1/2kg poteter
  • 1 stk Kålrabi
  • 1 Sellerirot
  • ca 4 stk gulrøtter
  • 1 Purre
  • Friske urter som Estragon og Rosmarin

Saus:
  • 2ss mel
  • 2ss Smør
  • 3dl Kremfløte
  • Hakket persille
  • Salt og pepper
  • 1ss Dijonsennep


Rens hønen og fyll opp gryten med vann.  Ha i urtene og kok hønen i ca 1 time.  Et tips er å knyte urtene sammen med en hyssing. da blir det enklere å fjerne det før servering.
Rens og kutt grønnsakene i store biter og la de koke med de siste 10 minuttene. 








Ta opp grønnsaker og høna fra kraften.

Lag saus.
Smelt smør og rør inn mel. Spe med fløte og ca 1/2 liter av hønsekraften.
Smak til med salt og pepper.
Rør inn sennep og strø over hakket persille.
 

Kutt opp hønen i store biter og legg hønsekjøttet og grønnsakene over i en støpejernsgryte før servering. Og bland inn sausen.

Serveres med kokte poteter.








































































1 kommentar:

  1. Fremgangen på grønnsaker og hvor mye vann stå ikke oppført koketida.

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid å legger igjen spor på min blogg! Ønsker deg en fin dag videre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...