Deilig fluffy rundstykker med smak av hvitløk. En av mine favoritter fra "Manuelas Hjemmebakst"
5dl melk
230g smør + til pensling
50g fersk gjær
1 1/4dl lunkent vann
4ss sukker
2 egg
1ts salt
750g hvetemel (jeg ender alltid opp med mer mel enn oppgitt. Det pleier jeg å tilsette etter første heving når jeg merker at deigen ikke slipper bollen)
Topping
50g smør
Fersk rosmarin (jeg har brukt timian)
4 hvitløksfedd
havsalt
Start med å forvarme ovnen til 175*C
Varm melk og tilsett smør så det blir mykt.
Løs opp fersk gjær i det lunkne vannet.
Ha alle ingrediensene i en miksebolle.
Elt deigen til alt er godt blandet.
La heve i 10 min.
Fortsett å elte til deigen slipper bollen. Ha evt oppi litt ekstra mel hvis det blir for klissete.
Sett deigen til heving i 40 min. Pensle litt olje på toppen så deigen ikke tørker ut.
I mellomtiden kan du smelte smøret til toppingen. Tilsett rosmarin/timian og hvitløk. La det ligge og hvile til deigen er ferdig hevet.
Strø litt mel på kjøkkenbenken. Vend over deigen. Her gjelder deg å bruke hendene og ikke kjevle noe. Prøv å forme deigen til en firkant og del oppi ca 20-24 emner som du former til rundstykker.
Legg opp på stekebrett.
Varm opp smørblandingen og pensle det over rundstykkene. Strø litt havsalt over og legg rosmarinen/timianen over.
Etterheves i 20min og stekes deretter i 20min.
Så lekkert, dette må prøves :-) ha en fin dag :-)
SvarSlettTakk Merete! Disse er skikkelig gode! Absolutt noe du burde prøve! Beklager sent svar, men har ikke alltid tilgang til pc og har ofte problemer med å svare eller legge inn kommentar fra mobil :(
SvarSlettHåper du har hatt en strålende gla søndag! :)
Klem