lørdag 24. mai 2014

Hvitløks rundstykker

Idag vil jeg dele denne oppskriften med dere.
Deilig fluffy rundstykker med smak av hvitløk. En av mine favoritter fra "Manuelas Hjemmebakst"

5dl melk
230g smør + til pensling
50g fersk gjær
1 1/4dl lunkent vann
4ss sukker
2 egg
1ts salt
750g hvetemel (jeg ender alltid opp med mer mel enn oppgitt. Det pleier jeg å tilsette etter første heving når jeg merker at deigen ikke slipper bollen)

Topping
50g smør
Fersk rosmarin (jeg har brukt timian)
4 hvitløksfedd
havsalt

Start med å forvarme ovnen til 175*C

Varm melk og tilsett smør så det blir mykt.
Løs opp fersk gjær i det lunkne vannet.

Ha alle ingrediensene i en miksebolle.
Elt deigen til alt er godt blandet.

La heve i 10 min.

Fortsett å elte til deigen slipper bollen. Ha evt oppi litt ekstra mel hvis det blir for klissete.
Sett deigen til heving i 40 min. Pensle litt olje på toppen så deigen ikke tørker ut.

I mellomtiden kan du smelte smøret til toppingen. Tilsett rosmarin/timian og hvitløk. La det ligge og hvile til deigen er ferdig hevet.

Strø litt mel på kjøkkenbenken. Vend over deigen.  Her gjelder deg å bruke hendene og ikke kjevle noe.  Prøv å forme deigen til en firkant og del oppi ca 20-24 emner som du former til rundstykker.

Legg opp på stekebrett.

Varm opp smørblandingen og pensle det over rundstykkene. Strø litt havsalt over og legg rosmarinen/timianen over.
Etterheves i 20min og stekes deretter i 20min.





2 kommentarer:

  1. Så lekkert, dette må prøves :-) ha en fin dag :-)

    SvarSlett
  2. Takk Merete! Disse er skikkelig gode! Absolutt noe du burde prøve! Beklager sent svar, men har ikke alltid tilgang til pc og har ofte problemer med å svare eller legge inn kommentar fra mobil :(

    Håper du har hatt en strålende gla søndag! :)
    Klem

    SvarSlett

Takk for at du tar deg tid å legger igjen spor på min blogg! Ønsker deg en fin dag videre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...