Jeg bare Elsker skalldyr med stor E!
Disse blåskjellene blir dampet i hvitvin og server gjerne med brød og aioli!
ca 2kg blåskjell
2 fedd hvitløk
1/2 løk
1 dl hvitvin
1/2 dl kremfløte
Saus
100 g purre1 stk gulrot
100 g smør, usaltet
2 ss hakket frisk persille
sitronsaft
salt
Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
De som ikke lukker seg kan du bare kaste.
Finhakk løk og hvitløk.
Kok opp hvitvin og kremfløte, og tilsett løk og hvitløk.
Ha i blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i ca 3-4 minutter.
Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.
Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg.
Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
Saus
Sil kraften av blåskjellene over i en kasserolle.
Kutt opp purre og gulrot i terninger og ha det oppi kraften.
Pisk inn smør og smak til med sitronsaft og salt.
Strø over hakket persille før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tar deg tid å legger igjen spor på min blogg! Ønsker deg en fin dag videre!