fredag 28. februar 2014

Hurra jeg vant!

For litt siden hang jeg meg på en give away på bloggen Fabelaktig.


Og idag lå pakken og ventet på meg da jeg kom hjem fra jobb!
Det er boken "tonerose design"~ dessertbord & kakedekorering.


Herregud som jeg gleder meg til å drømme meg bort i alle sidene. Så masse fine tips og drøssevis med inspirasjon.
Har allerede satt et bokmerke på påskesidene og kunne godt ha begynt med det imorgen.
Perfekt dag å motta en perfekt bok. Tusen takk fine Maia!
God helg til dere alle!

Mens jeg venter på våren

Syns det har vært både kjedelig og trist med all regnet og den grå himmelen for tiden.
Kjenner jeg virkelig lengter etter påske, påskesol og vår.
Litt utskiftninger  er gjort for å få et litt lettere og lysere inntrykk.


Lysestaken fra Home & Cottage er snudd på hodet siden jeg ikke ville ha kronelyset stående der mer. Nå blir det mer pynt av stjernen.



Gleder meg til å se om det japanske kirsebær treet jeg plantet ifjor vil blomstre iår. Er vel typ denne type blomster som kommer, men bare i rosa farge.






Muscari blomstene dufter helt nydelig. Disse satte jeg i gangen . Kjøpte også muscari i løk som er plassert på kjøkkenbordet.  Vil også anbefale Voluspa Muscari duftlys. Den er helt himmelsk!

True facts om meg feb 2014

Mitt forhold til symmetri.
Jeg elsker at ting er symmetrisk og tror jeg fant ut av dette da jeg var ca 10 år og så på noe militær oppvisning. Du vet de har sånne striper nedover buksebeina. Når alle går og alt beveger seg likt så får jeg *DEN FØLELSEN*


Samme gjelder borddekking med servietter, glass og tallerkner. når du da står på enden og ser eller ovenfra så skal alt være på rett linje.

Alt skal ligge i samme retning. Husker da vi skulle sette opp butikken og jeg holdt på med kronelys. Alle eskene hadde etikket på den ene siden også lå de forskjellige lysene i forskjellige farger hver for seg. Men den ene esken hadde fått merkelappen på feil side av esken. Det vil si at når jeg villa ha esker med merkelappen mot meg så stod de hvite lysene feil vei i forhold til de andre. Jeg kjente ikke de andre så godt siden det var en nystartet butikk. Så jeg ville ikke begynne å tukle og dra ut 70 lys fra den ene esken for å snu dem i "riktig" retning. Så jeg satt der da. Prøvde å overse det mens hele kroppen klødde av utålmodighet. Før jeg visste ordet av det så hadde jeg allerede kastet meg over de hvite lysene for å snu dem. RETT SKAL VÆRE RETT!

Scampi Portugisisk Style

I 2006 var jeg på ferie i Portugal. Vi tok fly til Lisboa, roadtrip rundt Portugal fra Lisboa til Lagos og rundt.
Jeg forselsket meg i landet, kulturen og menneskene.

Deilig sjømat, fisk og smakfulle kjøttretter hver eneste dag.

Noe vi pleier å lage hjemme hvis vi skal ha noe enkelt, men samtidig utrolig godt er Scampi som jeg selv kaller portugisisk scampi.


Sett stekeovnen på ca 180*C.
Ha Scampi i en bolle med vann og salt. Saltet er med på å gjøre scampiene mer faste.
Ta de opp etter ca 30 min og pakk/tørk godt med kjøkkenpapir.

Ha olje i panne og fres noen hvitløksbåter som er banket flate.
Ha i scampi og la det frese, litt portvin (kan sløyfes), salt og paprika pulver. Scampien skal ikke stekes lenge. Klem over litt sitronsaft og hell alt over i en ildfast form. Sett formen i ovnen. Tiden kommer an på hvor lenge de ble stekt i pannen. men under 10 min.

Finhakk persille og strø over når det er ferdig.

Serveres med basmatiris som jeg blander inm litt av oljen fra scampien for å gi den mer smak.

Blandet salat med tomat, løk og agurk. Og dressing av creme fraiche, sitronsaft,salt og pepper.

Enjoy!


torsdag 27. februar 2014

Bloggtreff med Sandberg

Igår var noen fantastiske folk samlet på Poesi i Oslo der Sandberg hadde et lite foredrag og introduksjon av deres tapetnyheter og litt historie.




Det var lett servering i et intimt lite lokale midt i Bygdøy Allè. Helt korrekt Erling Skjalgssons g. 19a.



Foredraget/treffet fant sted i 2 etg. For å komme dit måtte vi gjennom noen små rom opp en trapp og enda flere rom. Bare det å gå igjennom alle disse rommene var som et eventyr. Det var bøker, tapeter, stoffer tett i tett. Nesten som et lite skattekammer.




Jeg som oftest får med meg at det er bloggtreff ETTER bloggtreffet syntes det var veldig koselig å møte noen av de som står bak noen av bloggene jeg følger og ikke minst møte nye folk.
Koste meg med inspirasjon og tips fra kreative sjeler.



Ann Merete bak bloggen kreativ-i-tet skuffer aldri med hennes DIY tips. Hun viste frem hva du kan gjøre med f.eks tapetrester. Alt fra å lage egne gaveposer til å trekke om tennbrikettbokser.



Anette Willemine viste oss noen bilder fra hennes hjem der det er brukt tapet og hva man ellers kan bruke det som. Bordbrikker, løpere og gavepapir.


Jeg som ikke er stor tilhenger av tapet vurderer sterkt å legge tapet i barnerommene når 2 etg vår blir ferdig.
Kasper tapeten til Sandberg er bare helt nydelig, men tror ikke den vil passe inn hos oss. Dermed har jeg plukket ut min favoritt. Hvit base med masse små hjerter på. Jeg er og blir litt kjedelig.



Til slutt fikk alle en goodiebag fra Sandberg. Et hefte med tapetprøver, lite serveringsbrett, servietter og Sandberg minnepenn med deres nye kolleksjon. (den blå tapetprøven med hus er Kasper. Er den ikke lekker?)



Gleder meg til å ta i bruk brett. Perfekt størrelser for en kopp te og en STOR bolle!




Manuela's Express Vanilla Cupcakes

Oppskrift på Express vanilla cupcakes
  • 1 dl melk
  • 125 g usaltet smør (romtemperert for best resultat)
  • 150g sukker
  • 3 egg (romtemperert for best resultat)
  • 190g hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt/stang/sukker
Forvarm stekeovnen til 180*C

Viktig at smør og egg er romtemperert for å få best resultat.
Ha alle ingrediensene i en bolle og miks det hele i ca 4min eller til røren er fluffy.

Ha en iskremskje eller 3 spiseskjeer med røre i hver form. stek i 18-20min.
Avskjøl helt før du starter med pyntingen.





Tips:
Bruk iskremskje for å få lik mengde i hver form slik at cupcakesene blir like store.
Stek cupcakesene i muffinsbrett for å unngå at de renner ut.




Babyshower-Looking back

2012-2013 var babyboom år. Syntes det poppet ut unger rundt meg overalt. Og med dette så var det jo selvfølgelig også Babyshowers.

Tenkte jeg bare skulle vise litt av hva vi gjorde ut av det. Dette er altså ikke min shower, men hva jeg bidro med.

Jeg lagde Manuela's Express Vanilla Cupcakes fylt med syltetøy og bær.
For å lage hull midt i cupcakes'en brukte jeg rett og slett en kjerneutsikker til eple.





Noen av cupcakesene som ikke kom med på bildet hadde jeg pyntet med Angel Feather Icing. Også fra boken Manuela's "Just Sweet".
Sukkerpastalokkene stakk jeg ut med maisboks som jeg hadde fjernet både toppen og bunnen på.
Lokkene som ser ut som knapper er pyntet med mintpastiller også er føttene og de glinsene lokkene sprayet med Mist Spray. Pearl og Baby Blue.
Pass på å ha litt god avstand fra det du skal spraye og selve boksen. Og har du mulighet så gjør det gjerne ute. Jeg hadde glinsende kjøkkenbord i et par måneder etter prosjektet.


Gave følger jo også med. Det ble en gigantisk bleiekake siden vi var to som skulle gi. Tror jeg kjøpte godt over 5 pk bleier.
Newborn bleiene på toppen og litt større under. Lagde roser av små vaskekluter og stappet inn sokker, smokk, bamser og rangler.

Oppskrift på bleiekake:
Jeg brukte kakeformer som form. Bygde nederste lag først ved å rulle bleiene og fylle formen rundt og rundt. Når formen var helt full så festet jeg hyssing rundt. Så fortsatte jeg å bygge rundt på utsiden. (Her er alt ettersom hvor stor kake du skal ha.)
Når du har riktig str og fått festet ytterste kanten rundt med hyssing så kan du starte med neste etasje. Samme opplegg som tidligere. kakeform og fest. siden forrige ble bygd ut så kan du bruke samme form som sist men denne gangen uten å legge til flere etter at du har tatt ut formen. Legg dette laget oppå den første. Så bare fortsetter du helt helt til du har ønsket høyde. Blir mindre og mindre str på formene jo høyere du kommer.
Avslutt med å feste silkebånd rundt og fest på evt pynt.

OBS OBS! Husk å starte med å legge den nederste etasjen på et brett eller lignende ellers får du problemer med å løfte opp kaken senere.

Lykke til!

onsdag 26. februar 2014

Mega strikk~chunky pledd

Vet ikke om det er årstiden,været,aldern eller det at jeg egentlig ikke har så mye tid til overs som fører til at kropp, sjel,hode og hender kribler etter kreative prosjekter.


Denne gangen har jeg lyst til å gjøre noe for meg selv og til meg selv.
Øverst på "wanna do"  listen står det fantastisk herlige strikkepleddet av super chunky garn og megastore strikkepinner. 
Totalt forelsket og funnet ut at avstandsforelskelsen siden ifjor er uutholdbar!



Garnet er ikke av den billigste typen heller. Og med oppskrift som sier at jeg trenger garn opptil 1,5 kg så blir det mye penger. Så nå får jeg tømme noen sparegriser og se hvor mye garn jeg får.



tirsdag 25. februar 2014

Memories... DIY Bordkort Babysko

Lever en liten perfeksjonist i meg. Jeg er kanskje ikke så nøye på bitte bitte bitte små feil, men ting skal hvertfall være godt gjennomført når noe først skal gjøres.
Bursdager, halloween, temafester, babyshower, navnefester m.m
Jeg liker at det er enkelt, men samtidig at det skal skille seg ut. Rolige farger som ikke forstyrrer og helst så mye hjemmelaget som mulig. Det skal vises at det er brukt mye tid bak.

Husker veldig godt månedsfesten til Maya. Begynte med planleggingen veldig tidlig.
Mye ble notert og også måtte jeg eliminere.
Jeg fant mal på bordkort babysko på nettet. Og jeg husker det ble mange turer innom både panduro og diverse bokhandler for å samle sammen materialer til alt jeg skulle ordne.

Brukte vel ett par dager som strakk seg langt utover kvelden med disse bordkortene. Måtte tegne, klippe, lime, pynte hver eneste sko med "søm", sløyfe og perle. Valgte også å ha bomull i hver sko for å gi det litt liv. Lagde ca 50 sko.
Det finnes så mange måter å pynte disse skoene. Men pga mengden så valgte jeg en enkel måte. Har sett at det er blitt pyntet med masse perler, blomster og mye mer. Det er også en babysko gutt variant med "lisser" foran.



Skoene er kjempeenkle å lage men tar utrolig lang tid. Var mye ork og grøss underbeis, men resultatet med veldig fint og alle tok med sine hjem.

Print ut malen. Husker ikke hvor jeg fant min mal da jeg lagde for 2 år siden. Men fant denne som er lik du kan bruke. Den er lånt fra Leyla's blogg.


Print som sagt ut enten på et ark/papp som du deretter tegner over på de andre eller at det printes ut på alle ark/papp direkte.
Klipp ut og brett inn taggene. lim på sålen og reimen (kommer ikke på hva det heter.....) på skoen. la det gjerne tørke litt før du skal begynne å løfte og pynte dem.
Jeg pyntet med bånd som jeg først limte rett over. Så lagde jeg små sløyfer som jeg limte oppå med en perle.  Fant ut at det var mye mer jobb å legge over båndet også lage sløyfe. da hadde jeg endt opp med å kaste hele skosamlingen.

Navnelappene printet jeg ut og klipte i passe størrelse.
Til slutt tegnet jeg sømmer på skoene med en tynn svart tusj og fylte hver sko med bomull.



Fargene på skoene og serviettene måtte være så like så mulig.  Og siden det skulle serveres asiatisk middag så ble det spisepinner i tre og da selfølgelig hamptråd rundt serviettene.




Måtte også lage små etikker til smågaver til gjestene.
Her brukte jeg rett og slett arkene fra de utklipte babyskoene.
Scrapbook utstikker til å punche ut blomster i forskjellige størrelser.
Kjøpte silkebånd og printet ut navn som ble limt på.






Blogger app krøll

Er det flere som opplever at skriften forandrer seg når du legger ut innlegg som er skrevet på blogger appen?

Så lenge den vises på mobilsiden så er alt bra. Men i nettversjonen blir alt bare krøll.

Tungvint å måtte gå inn på pc'n etterpå å skrive innlegget på nytt.

Hva skjer??


Japansk på Sato

Idag ble vi invitert på japansk middag. Så det ble familiegathering på Sato i Frogner.


Endelig ett sted hvor mannen bak gryter og sushikniver er en japaner. Dette ga virkelig smak av japan.

Til forrett hadde vi deilig fritert tofu.



Aldri vært en en big fan av tofu, men den japanske friterte er bare himmelsk god! 
Må spises med sausen!




Så hadde vi en runde med sushi/sashimi og japansk shabu shabu og uminabe seafood pot.



Her får vi servert en gryte med suppe som fosskoker. Og ingredienser i en stor bolle der vi putter oppi ettersom vi spiser. Elsker det på vinterstid når det er kaldt og kjølig ute. 




Maten var fantastisk god. Mye som er uprøvd så blir nok flere turer dit.

Nå ligger jeg stappmett i sengen og tar straks natta! ❤️


Jeg har selv jobbet i japansk restaurant noen år og føler en sånn inderlig trang til å rette opp folk når de kaller absolutt alt ALT for sushi.
Derfor slenger jeg inn ett "hva heter de forskjellige typene" kurs:

Nigiri sushi (にぎりずし, 握り鮨, 握り寿司) er en avlang risball, tradisjonelt med en topping kuttet i en tynn skive. Mest brukt er ulike typer rå fisk, rå og kokte skalldyr og japansk omelett.

Maki (まきずし、巻き寿司) er en sylinderformet rull kuttet i 6 eller 8 biter. (Her finnes mange varianter som uramaki/futomaki etc) Maki består av sjøgress, kalt nori (のり、海苔) ris og ulike ingredienser i midten av rullen. 

Temaki (てまき、手巻), også kalt "hand roll" på engelsk ser ut som et lite kremmerhus med sjøgress på utsiden, og er omtrent 10 cm lang. Temaki blir spist med hendene, ettersom det er vanskelig å plukke biten opp med spisepinner. 

Gunkanmaki (ぐんかんまき、軍艦巻) er en type nigiri sushi, der risballen har et lag sjøgress brettet rundt seg slik at man får et hulrom på toppen som man kan fylle med topping.




mandag 24. februar 2014

Prosjekt Stjernevegen i live igjen

Prosjekt Stjernevegen er langt fra ferdig.
Idag børstet vi støv fra prosjektet som har ligget på hold.




Her i huset er det likestilling. Jeg som er eldste datter i heimen er vant til å måtte ta tak og hjelpe til med alt som måtte gjøres.
Så fra ungdomsskole alder med oppussingsprosjekt hjemme til eget byggeprosjekt så har jeg vært med på å rive vegger, kappe, sage, male, flytte, bære og gud vet hva...jeg blir ofte "handy Annie" når jeg starter med et prosjekt uavhengig av størrelse.
Bærer kallenavnet med stolthelt!


Så nå håper jeg vi klarer å holde prosjekt Stjernevegen gående. For vil så inderlig bli ferdig!

God mandag

Vil bare sende dere alle litt løøøøøøv ønske dere en riktig god mandag!
Ny uke og nye muligheter!


søndag 23. februar 2014

Kreativ søndag med ungene

Igår hadde mannen i huset (Ja du leste rett MANNEN) søkt på perler *** på google.
Og da jeg kom hjem fra jobb så var han helt gira på å fortelle meg at han hadde kommet over en blogg med masse kreative og hverdagslige påfunn med barna.

Måtte selvfølgelig ta en titt idag jeg også. Og jammen ble det ikke en kreativ søndag her i huset.
Vi prøvde oss på Elise's perleskål. og her er resultatet :

Startet med at Emilie plukket ut de fargene hun ønsket å bruke.
Deretter smurte vi en ramekin (eller annen form for ildfast bolle etc) med olje slik at det blir lettere å få de løs når de er ferdige. Dekk hele bunnen og kanten med perler.


Stekes i 200*C ca 10min.
Husk god ventilasjon/lufting da det kan komme en del avgasser.
La det ferdige resultatet få avskjøle seg i formen før du tar det ut. Gjerne ved et åpent vindu eller ute.


Snu eller løsne forsiktig kantene.   Her er Emilie's første perleskål ferdig!

Dette er Maya

Idag tenkte jeg å fortelle litt om minstemann i familien.
Maya 2 år ++måneder.
Hun sprer masse glede og ikke en dag her hjemme er kjedelig!



Hun er familiens mest rutinerte frøken og temperament som få har.
Hun kan være min mest kosete lille gullklump til å skape kaos og hodebry for alle i huset.

Men tenkte jeg skulle scoope inn i et spesielt punkt. Maya's temperament.
Fra hun var 6 måneder så har alltid frustrasjon og sinne resultert i flyvende gjenstander.
Leker, bøker, bleier, bestikk, kopper...you name it.
Husker på flyreisen vår da hun var litt over ett år og hun ikke fikk kniven min da vi skulle spise. Hun viste tydelig hvor misfornøyd hun var med mamma's valg.
Jeg rakk heldigvis å ta fra henne gaffelen før den eventuelt hadde havnet i hodet på mannen i sete 32c...
Jeg måtte løfte hele spisebrettet ettersom hun prøvde å gripe etter noe annet å kaste og endte med å få kjøttstykket hun hadde i munnen rett i fanget mitt!  Noe måtte jo havne ett eller annet sted.



Igår ble konsekvensene desverre større....

Med Ipaden i hånden ville Maya absolutt inn på storesøsters rom, men pga høy lyd fra sangappen   så fikk hun ikke lov. Dette endte med at Maya med all sin makt prøvde å skvise og dytte seg inn mens storesøster på den andre siden av døren dyttet alt hun maktet og kunne.
Maya tapte kampen. Skrik, tårer, hyl og et par tramp så kunne jeg se ipaden min sveve gjennom lufta i slow motion.
Coveret landet vel en halv meter fra ipaden. og hele skjermen var sprukket.



Det er virkelig ikke billig å ha en 2 åring i huset!

ps: hun får vanligvis ikke lov å springe rundt med ipaden de gangene hun får låne altså. Men ett eller annet skjedde igår.....*sukk*

lørdag 22. februar 2014

Not my cup of tea

Jeg skjønner virkelig ikke tingen med Pukka te.
Er det jeg som har utrolig sær smak eller alle andre? Spør du meg så må det selvfølgelig være alle de *hundretusengudvethvormange som er Pukka tilhengere.


Jeg finner ingen connection mellom ordene Pukka og "himmelsk godt"!
Kjøpte 3 pakker for 2 år siden (grunnen til 3 pk =tilbud). Prøvde en pose og ga bort resten.
Fikk igår smaksprøve på nyheten Elderberry & Echinacea.
"Super fruity" leste jeg på pakken. Elsker frukt teer så dette måtte være midt i blinken for meg.
Fikk den ikke i meg. Smakte rett og slett for sært.


Er du en Pukka Lover?

fredag 21. februar 2014

Sofakroken og Messinglampe?

Hva syns dere? Tror dere lampen vil passe inn med resten av fargene her?
Ville ikke ta bilde av et større område fordi vi har en vegg som skal slå's ned og deretter flytte hele sofakroken. Der blir også den ene veggen malt med kalkmalingen Potato Skin Fresco.
Klarer nesten ikke vente......


Idag blir det en tur til Varingskollen med barn og gode venner.
Ønsker deg en riktig god fredag og en fantastisk god helg!

onsdag 19. februar 2014

Noe å tenke på

Som nevnt i tidligere innlegg så sitter jeg med drømmen om å åpne min egen butikk.
Idag hadde jeg en viktig samtale som satte mange tanker i sving. 
Ble kveldsvisitt med spark og en kurv med laksetartar.





Fikk nye utfordringer masse info som må fordøyes. Tidligere planer og tanker må justeres. Jeg har tenkt mye og enda mer må jeg tenke. 

Så mange kriterier som må oppfylles for å få plass. Vanskelig å være liten blant store bedrifter som lett skviser deg ut.  
Men kan ikke gi opp håpet og drømmen!

God natt og sov godt! ❤️

tirsdag 18. februar 2014

Kobber & Messing


Med vår-trendene iår kommer fargene dus korall og dus blå. Men fortsatt er kobber, messing og gull med på å gi interiøret sitt særpreg. Det gir blikkfang når man entrer rommet.
Jeg er selv veldig glad i rolige, duse jordfarger.Veldig trygg og kanskje veldig kjedelig.
Men ser virkelig hva litt kobber eller messing kan gjøre uten at det blir for ekstremt.
Før jul var jeg så gærn at jeg kjøpte stjerne lysestake fra Home & Cottage i messing.
Og den er blitt en av mine favoritter her i huset. Jeg blir veldig fort ubekvem hvis jeg beveger meg utenfor  komfortsonen min innen farge. Men ser ut som jeg kan strekke meg litt lenger nå siden jeg har satt Globen lampen på min ønskeliste.


Var så sikker på at jeg ville ha den i kobber, men etter at jeg tittet nærmere på den på messen så ble jeg usikker på om jeg vil ha i messing istedet...hjelpes....

På jobben er det også satt opp et kobber/messing bord. Med blant annet stelton kanner, kubbelys, såper etc
Likte spesielt godt farge sammensetningen med bambus bolle fra nordal. Savon de Marseille såpe,savon duflys og Holmegaard lyktene i bakgrunn.



Får vel avslutte innlegget og prøve å løse mine lampe problemer. Husker jeg var igjennom det samme da jeg ikke klarte å bestemme meg for Vita EOS lampe Medium eller XL.

Ha en herlig tirsdagkveld!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...